REDOVISNING

Auktoriserad redovisningskonsult, ARK

Bokföring och redovisning är något som alla företagare och entreprenörer måste hantera. Antingen så sköter man det själv, eller så anlitas en redovisningskonsult. Tänk på att anlita en auktoriserad redovisningskonsult. En auktoriserad redovisningskonsult har en väldokumenterad kompetens och följer Svensk standard för redovisningstjänster, ReKo. För mer information se REKO | FAR

Digitalisering och automatisering

Det talas mycket om digitalisering, robotisering och automatisering i dagens Sverige. Det handlar om att effektivisera många av samhällets funktioner med hjälp av tekniken. Många funktioner i samhället är repetitiva och regelstyrda. Detta medför att det är möjligt att programmera datorer att utföra arbetat istället.

Vad har då små företag, med en liten administrativ funktion att tjäna på automatisering? Jo, eftersom bokföring är regelstyrd, så är det också lätt att bygga automatiska system som tar över de mindre roliga, upprepande momenten i en företagares vardag, exempelvis registrering av leverantörsfakturor. Det finns flera leverantörer av redovisningsprogram som har mycket långtgående moduler för att automatisera administrationer och bokföringen.
På Retora Revision & Rådgivning Aktiebolag har vi valt Fortnox. Förutom att dessa program ger möjlighet för småföretagare att utnyttja ny teknik i bokföringen, så säkerställer programleverantören även backup av redovisningen, då all data lagras i molnet. Maila oss på tomas@retora.se om ni har frågor eller behöver komma i kontakt med en ny redovisningsbyrå som kan hjälpa er att uppgradera er till den nya tekniken och som är auktoriserade redovisningskonsulter.

Retora åtar sig för tillfället inga rena redovisningsuppdrag.

Vi samarbetar med följande redovisningsbyråer:
www.centeraoutsourcing.se
www.ludvig.se
pbab.se

Revisor som förklarar automatisering och digitalisering i din redovisning.